ONZE DIENSTEN

Is de gevel van jouw woning toe aan een opfrisbeurt? Of slaat de schoorsteen groen uit? Kan het voegwerk wel een opknapbeurt gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Denk aan:

GEVELRENOVATIE  | VOEGWERK | RAAMDORPELS | SCHOORSTEENRENOVATIE | GEVEL ZANDSTRALEN | GEVEL REINIGING | IMPREGNEREN | GRAFFITI VERWIJDEREN  

Voor elke klus, groot of klein, kun je onze specialist bellen. Het blijft altijd maatwerk. Wij leveren de oplossing voor uw probleem!

Klik hiernaast voor een aantal expertises voor een korte uitleg.  Bel of app met onze verkoop hij kan u nog meer toelichten. En vraag eens direct vrijblijvend een offerte aan.

De uitstraling van je huis wordt grotendeels door de gevel bepaald. En die gevel moet jaren mee, door weer en wind. Dan is het belangrijk om die af en toe een goede opknapbeurt te geven. Zeker bij aangetast voegwerk is het erg belangrijk om dit te herstellen. Hiermee voorkom je verdere schade, zoals bijvoorbeeld scheuren. Bij gevelherstel doen we het volgende:

 • We verwijderen de oude voegen. Hiervoor maken we gebruik van hakhamers en slijptollen. De hakhamers zijn voorzien van speciaal ontworpen beitels die ervoor zorgen dat de stenen niet worden beschadigd.
 • Daarna spuiten we de gevel onder hoge druk schoon voor een betere hechting van het nieuwe voegwerk.
 • Dan brengen we het nieuwe voegwerk aan. De manier waarop we het voegwerk aanbrengen is erg belangrijk, want de kleur en soort voeg bepalen het uiterlijk van de gevel én dus ook van je woning.
 • Na het herstel is het belangrijk om de gevel grondig te reinigen, zodat de gevel daarna kan worden geïmpregneerd. Dit is een beschermlaag tegen weersinvloeden en vuil. Zo kun je nog langer genieten van je gerenoveerde buitenmuur! 

Bij vieze gevels denk je in eerste instantie misschien alleen aan muren die vol met graffiti zitten. Maar er zijn veel andere invloeden die de gevel kunnen aantasten. Regen bijvoorbeeld. Of wind, uitlaatgassen, mos en kalkaanslag. Mos kan bij vorst gaan uitzetten, waardoor er scheuren in de gevel kunnen ontstaan. En kalkaanslag ontstaat soms door een combinatie van weersomstandigheden en chemische processen in de stenen, het voegwerk en de metselmortel. Kalkaanslag verwijderen we met een organisch zuur dat veilig kan worden gebruikt voor allerlei vervuiling. Zo zie je dat je met gevelreiniging toekomstige schade voorkomt, heel belangrijk dus!

Door een gevel te impregneren zorg je ervoor dat de muur geen water meer doorlaat. Impregneren betekent letterlijk: het doordringen van materie met een andere stof. Het is een algemene techniek om materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend of graffiti-werend te maken. Impregneren wordt het meest gedaan bij buitenburen waar veel vocht in zit. De oorzaken hiervan zijn vaak optrekkend vocht of vocht van buitenaf. Bij vocht van buitenaf kun je impregneren. De impregneer dringt namelijk door tot in de stenen of het hout van de gevel en dicht de poriën van de muur. Daardoor kan er geen vocht meer naar binnen en is je muur beschermd.

Ook een schoorsteen moet af en toe geïnspecteerd worden. Na verloop van tijd kan het voegwerk aangetast zijn, waardoor de stenen los kunnen raken. En dat is gevaarlijk ,want die kunnen naar beneden vallen. Door de schoorsteen op tijd te renoveren voorkom je problemen. Bij schoorsteenrenovatie kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Vervangen van voegwerk
 • Vervangen van kapotte stenen
 • Reinigen van de schoorsteen
 • Herstellen van de afdeklaag
 • Impregneren

Bij renovatie van de schoorsteen raden we aan om die ook gelijk te laten impregneren. De schoorsteen is dan weer optimaal beschermd en zal voor langeren tijd onderhoudsvrij zijn. Zo kun je weer jaren vooruit.

 

De gevel is het visitekaartje van uw woning of kantoorpand. De voegen zijn medebepalend voor het aanzien van de gevel. Schone voegen geven uw pand een frisse uitstraling. Daarnaast dient goed voegwerk ook als isolerend middel: het houdt kou en vocht buiten. Dit voorkomt vochtproblemen aan de binnen- en buitenkant van de muren.

Realiseert u zich dat meer dan 30% van de buitengevel bestaat uit voegen? Bespaar hier dus niet op en laat Voegbedrijf Het Geveltje uw gevel voegen.

Goed voegwerk voegt waarde toe aan uw huis

 

Slecht onderhouden voegen kunnen voor verschillende problemen zorgen: schimmel, vochtplekken op muren en lekkages zijn enkele voorbeelden hiervan. Door de gevel te voegen zijn veel van deze problemen snel weer opgelost. Het pand is beter geïsoleerd: kou kruipt niet meer naar binnen en warmte ontsnapt niet door de kieren van de versleten voegen.

 

Nieuwe voegen bieden meer comfort in huis of op kantoor, maar zijn ook belangrijk voor de (esthetische) waarde van het pand. Nette voegen geven het pand weer een frisse uitstraling. Op zowel functioneel als op esthetisch gebied draagt goed voegwerk bij aan de waarde van uw woning of kantoorpand.

Het belang van de raamdorpels (vensterbank) wordt vaak onderschat. De raamdorpels en de voegen ertussen hebben veel te verduren, dit doordat al het regenwater wat op de ruit komt via de raamdorpel naar beneden wordt afgevoerd. Wanneer de raamdorpels of het voegwerk hiervan slecht worden, kan dit lekkage in de woning veroorzaken. Bovendien is het toch een stukje aanzicht dus is het belangrijk dat ze er goed uitzien. Als de raamdorpels zelf goed zijn, maar het voegwerk hiervan verkeerd in slechte staat, dan is de beste oplossing alleen het voegwerk te vervangen. Dit doet Het Geveltje door het oude voegwerk te verwijderen met een speciale krabber. De oude voegen worden één voor één verwijderd tot op het gezonde metselwerk. Vervolgens wordt alles weer netjes opnieuw ingewassen met een speciale mortel. Indien er slechts een enkele slechte of kapotte raamdorpelsteen in zit, kan deze uiteraard vervangen worden.

De meningen over graffiti verschillen sterk. Sommige mensen vinden het kunst en anderen verafschuwen graffiti. Dat laatste is helemaal het geval, wanneer de gevel van uw winkel of woning ongevraagd is bespoten met graffiti. Wanneer dit is gebeurd en de schade in kaart is gebracht wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de graffiti laten verwijderen. Wanneer dat op een professionele wijze gebeurd is, zien uw muren er weer als vanouds uit.

Gevel stralen is een variant van gevelreiniging. Het reinigen van de gevel door stralen gebeurt alleen bij zeer ernstige vervuiling. Denk hierbij aan gevels die al een aantal jaren niet zijn gereinigd. Het aanwezige vuil zit dan zo vast op de gevel, dat schoonmaken door middel van hogedrukreiniging geen optie meer is. We kiezen dan voor het stralen van de gevel. 

Wat is gevel stralen?

Met perslucht, water en zand stralen wij uw gevel. Hiervoor gebruiken we een compressor met straalketel. Gevel stralen wordt ook wel zandstralen genoemd, omdat zand wordt gebruikt om het meest hardnekkige vuil te verwijderen. De grootte van de zandkorrel die wij gebruiken is afhankelijk van het type vervuiling en de staat van de gevel. Over het algemeen geldt: hoe erger de vervuiling, hoe grover de zandkorrel. Naast het gebruik van fijn/licht zand tot aan grof zand, kunnen we ook variëren met luchtdruk/bar voor het stralen van uw gevel. 

Wanneer wordt stralen van gevels gebruikt?

Soms is gevelreiniging niet voldoende om een gevel schoon te maken. In dat geval kiezen we voor stralen gevel. Gevel stralen wordt ingezet als:

 • De gevel zeer ernstig vervuild is
 • De gevel te slecht is om te herstellen met stoomreiniging
 • Er lange tijd niets aan reiniging is gedaan
 • Hogedrukreiniging niet het gewenste effect heeft

 

Voor welke materialen is gevelstralen geschikt?

Gevel stralen kan worden toegepast op verschillende materialen. Baksteen en beton zijn de meest gebruikte gevelmaterialen. Deze materialen zijn geschikt voor stralen van gevels. Ook om verf te verwijderen van de gevel is stralen een geschikte methode. Daarentegen is gevelstralen voor het reinigen van gevelbeplating geen optie. Hogedrukreiniging is dan meer geschikt.  

Na stralen van de gevel is het verstandig om de gevel te impregneren. De gevel blijft dan langer schoon en de levensduur verlengt.  

Het Geveltje